fredag 31. august 2012

Nye premier hos "har en drøm"

"Har en drøm" er en kjempefin blogg og den har mange fine premier. Ta en titt på siden og vær med i konkurransen.

Fredag - den beste dagen i uka


Ja nå har jeg vært ganske ivrig på blogg-fronten. (Får bare håpe at det varer). Denne skole/jobbuka er nå straks over og jeg syns jeg kan være ganske stolt over de matpakkene jeg har laget til barna mine denne uka. Jeg håper at jeg kan klare å fortsette med dette, for barna syns dette er kjempestas.
Nå tar vi straks helg og vi skal en liten tur til Oslo fra i dag til i morgen. Hadde egentlig tenkt å være hele dagen, men min kjære datter på 7 år er bedt i MGP-jr-fest i morgen kveld, så da er det vel bare å kjøre hjem slik at hun rekker det.

I går bakte jeg noen "muffins" , og disse har jegg fått fra GMN og Wenche. Dette er grove muffins som inneholder paprika og egentlig tomat. For å tilpasse det til mine barn droppet jeg tomatene og tilsatte litt skinkebiter i stedet. Jeg smakte på dem da de var varme, men syns det var litt lite smak. Testet dem på nytt i dag, og syns de var vanvittig gode. Jeg tenkte jeg skulle prøve å lage en annen variant også; da med soltørkede tomater. Oppskriften kan du finne her.  Wenche kaller det chop-cakes.

torsdag 30. august 2012

Jeg fortsetter med matpakken

Ungene har vært kjempefornøyd med de matpakkene de har fått. Jeg har ikke vært så kreativ fra gang til gang, men bare det at det er noen små bokser med overraskelser i gjør det spennende.
 På dette bildet ser dere hva jeg forberedte kvelden før: agurk prøvd å skjær som hjerter, jordbær og minimais. I tillegg ble det lagt il en brødskive der. Jeg håper jeg klarer å hode denne matpakkestandarden fremover. Det er absolutt ikke noe mye jobb og man MÅ ikke kjøpe inn allverden for at det skal bli bra. Jeg er sikker på at det finnes rester i kjøleskapet. Bare det å bruke tannstikkere gjør det mer spennende. Jeg har bestilt noen former fra formina, en svensk nettside. Gleder meg til å få prøvd ut disse.

Nå som formen min begynner å bli bedre, merker jeg at hverdagen blir mer og mer hektisk. Det som er mest positivt er at jeg nå er på god vei til å kan spise vanlig mat. I går fikk jeg innmari lyst på sushi, og min kjære mann kjørte av gårde og kjøpte det til kveldsmat.

Nå er det ikke lenge til helg, og da drar vi hele familien til Oslo for å få med oss flyshow på Rådhusplassen.



Ha en strålende torsdag!

tirsdag 28. august 2012

Dagens middag




Nå har vi blitt litt fan av REMA1000-under hundrelappen. Her er det mange gode tips og hente. I dag blir det hjemmelagde fiskepinner med chips og aioli

God middag!

Matpakkeprosjekt dag 1

Jordbær, melon, skinke/tomat-spyd, pølse/agurk-spyd og brødskive med serranoskinke
Jeg kommer langt fra å bli den perfekte mamma når det gjelder å smøre skolemat. Samtidig har jeg full forståelse for at "tørrre" brødskiver fort kan bli kjedelig. I dag har jeg iallefall prøvd meg. Jeg laget det meste i går kveld, og bare supplerte med noen brødskiver i dag tidlig. Vi får se hvor lenge det holder - barna var iallefall i ekstase da de så hva jeg hadde laget. (Bra det ikke skal så mye til da). Jeg kan iallefall ikke sammenligne meg med Susanne Kaluza (nettside her), men har fått mye inspirasjon derfra. Jeg får prøve å holde koken..... De små boksene som ligger nede i matboksen har jeg kjøpt på Jernia. De er kanskje litt små, men samtidig spennende å åpne. De fikk nemlig ikke vite hva som var i de små boksene - det skal være dagens lille overraskelse.
 
 
 
Ha en strålende tirsdag!
 

mandag 27. august 2012

WillyWonka




"WillyWonka er en barnebutikk for barn mellom 0-14 år.
De har ett bredt merkeutvalg av klær, leker og tilbehør.
Butikken ligger på Heimdal i Trondheim, og kan du ikke stikke innom,
så sender de gjerne varer i posten!"
denne bloggen (Har en drøm) er det nå Give-away, hvor du kan vinne gavekort hos WillyWonka.(http://willywonkaheimdal.blogspot.com/)

Mandag - ny uke nye muligheter





Fin blomst fra Siri

Nok  en uke er igang og det er ingen tvil om at høsten har tatt oss. Da vi stod opp klokken 06.45 var det bare fire grader ute. Det har også vært minusgrader i natt, for det var is på frontruta. Det er strålende sol, så det blir nok en fin høstdag.
Jeg er fortsatt sykmeldt og føler det går litt for sent med kjeven min. Det er fortsatt vanskelig å spise og det er slitsomt å prate. Men det viktigste er at det går fremover og det gjør det.

Det har vært lite med investeringer i det siste. Med det mener jeg det jeg kaller krimskrams (småting). På fredag kjøpte jeg meg disse to tingene; en kasse for å ha oljer etc i og en liten minikommode som er mest til pynt. Synes de er veldig søte. Det er mye annet jeg gjerne skulle kjøpt også. Ønsker meg ny seng, ny sofa, nytt spisebord og et nytt TV-bord. Da er det jo egentlig bare en ting å gjøre; SPARE.

Nå har det seg sånn at vi er jo veldig glad i å reise, så det blir ofte prioritert. I høstferien skal vi tilbake til Frankrike; Setè. Her trives vi veldig godt, og det er kanskje enda mulighet for å få badet i Middelhavet.
Dersom du er ineteressert i å leie denne leiligheten så bør du ta en titt på denne siden (goodlife.as).
Den har også egen facebook-side som du finner her.
Ellers har min datter vært ganske tålmodig i helgen. Jeg har flettet "syden-fletter" på henne og må si jeg ble ganske fornøyd selv.


Ha en strålende mandag!


fredag 24. august 2012

Dagene går da

Nå er jeg endelig skrevet ut av sykehuset og kan heller restituere meg i sofaen. Det er fortsatt vanskelig å få i seg mat, men får da i meg nok til at det går bra. I dag har det vært en litt rar dag, for jeg har hatt mulighet til å se mye av domsavsigelsen til Breivik. Fint å få med seg, men ganske så sterke saker. På den lille tiden jeg har vært hjemme er det tydeligvis mange som tenker på meg. På bildet kan dere se noe av oppmerksomheten jeg har fått. Dette er veldig hyggelig og hjelper meg å være litt mer positiv til at det skal gå "fort" over.
I den uken jeg var på sykehuset, hadde jeg mulighet til å se mye på TV og bruke Ipad. Jeg ble veldig hekta på det å lage litt annerledes matpakke til barna. Jeg ble veldig fasinert av Susanne Kaluza som var på God morgen Norge på TV2. Hun har en egen blogg som du kan gå inn på her.Hun lager fantastiske matpakker til ungene sine og påstår at hun ikke bruker lang tid på dette. Jeg kan vel ikke sette meg like store mål som henne, men har lyst til å prøve ut dette. Susanne Kaluza har også gitt ut en bok med tips og råd. Denne boken som du ser på bildet fikk min datter utdelt på skolen da hun gikk i første klasse. Her er det også mange fine tips.

God helg til dere som leser bloggen min.

onsdag 22. august 2012

Jeg prøver igjen

Jeg  har hele tiden et ønske om å oppatere bloggen min, men føler at tiden ikke strekker til. ( I tillegg til at jeg kanskje glemmer det litt). Nå er det over 1/2 år siden jeg har skrevet, så det er iallefall på tide. jeg kan prøve å fatte meg i korthet hva som
har skjedd i sommer. Her ser du noen fine barn fra da vi var i Frankrike i sommer. Vi oppholder oss i en by som heter Sete. Der har Svigerfar leilighet. Det er mulighet for å leie hvis du er interessert. Du kan gå inn her for å få mer informasjon
På dette bildet ser du middehavet. Bildet er tatt fra terrassen i leiligheten. Da vi var der i midten av august var det opp mot 30 grader i lufta og kanskje 22-23 grader i vannet.
Her er et bilde av far i huset som syns det er greit å slappe av med litt musikk på øret når han sitter på flyet.
 
Så har vi nå kommet til 22. august og undertegnede er på sitt syvende døgn på sykehus, med infeksjon og kjevesperre. Noe som fører til at jeg ikke får i meg noe mat og da heller ikke antibiotika. Må derfor være her for å få antibiotika intravenøst. Begynner å bli rimelig lei nå som formen begynner å komme tilbake. 

Som sagt skal jeg prøve å bli flinkere til å skrive litt mer på bloggen min, for jeg syns jo det er veldig morsomt med både  skriving og ta bilder.