søndag 31. mars 2013

1.påskedag

For en fantastisk dag!!!! Vi hadde bestemt oss for å være hjemme i dag og tok turen opp i akebakken i gata. Her arrangerte vi null-løp (gjett hvem som vant????:-)) og noen valgte å kle seg ut. Grilling samt masse påskegodis og litt ekstra godt i glasset!

Helt fantastisk herlig påske!



lørdag 30. mars 2013

Påskeaften

Dette er vel den beste dagen denne påsken. Vi pakket bilen for å dra hjem fra hytta, men bestemte oss for å ta en liten skitur. Ble vel ikke mer enn 6-7 km, men deilig var det. Det ble også en kjapp tur til mini-slalombakken for ungene.

Nå har vi kommet hjem og alle mann har fått dusjet. Nå skal vi rusle bort til naboen og spise lammestek



fredag 29. mars 2013

Langfredag

I dag har ungene fått kjørt slalom i minibakken på Måsåplassen. Vi voksne satt på saueskinn og skulle nyte sola, som glimtet med sitt fravær. Likevel en kjempefin dag!

Nå står pinnekjøttet og putrer på ovnen...

Skjærtorsdag

I går, skjærtorsdag hadde vi en fantastisk dag på fjellet! Vi var på skitur med farfar og Unni. I og med at det ikke tok hele dagen fikk ungene mulighet til å prøve ut den lille foreldrdrevne "slalombakken" ved Måsåplassen. Så absolutt ingen stor bakke, men ungene fikk lekt seg litt.

Det ble også tid til litt utesitting på verandaen med et lite glass.
I går var det farfar og Unni som stod for middagen- deilig lammelår med ratatouille!

Gleder meg til en ny dag i sola i dag!





onsdag 27. mars 2013

Da har vi inntatt hytta

Endelig er vi installert på Ringebu! I dag har vi spist bacalao med godt drikke til. Barna har spist løvbiff med pommes frites. Til dessert ble det pavlova🐣
Nå er barna lagt og vi voksne (Mads, farfar og Unni) sitter og koser oss med ett glass eller tre.

Barna hadde noen hemmeligheter på gang og plutselig lå det et digert påskeegg på senga vår. Nedi der lå det en skål og et bilde som Sander hadde lagd. Ine hadde kjøpt en kjempefin påskehare. I tillegg hadde de kjøpt favorittsjokoladen vår som er troika til Mads og Hobby til meg!

God påske til alle!

tirsdag 26. mars 2013

For et herlig påskevær

Vi har ikke fått dratt på hytta enda, men akkurat nå er det helt fantastisk å sitte her på verandaen med en god kopp te. Sola skinner og ikke minst så varmer den! Måtte bare dette fortsette!

Det er fortsatt mye snø ute, men akkurat nå spiller ikle det noen rolle.



En morsom liten historie


I dag våknet jeg av at min skjønne datter på 8 år kom krypende opp i sengen min. Hun kunne fortelle meg hvorfor hun hadde så vondt i magen. Hun var nemlig litt redd for påskeharen og da hun så ut gjennom stuevinduet i dag tidlig, så hun en liten hvit "dott" som rørte på seg. Har vært litt små irritert i de siste dagene fordi hun ikke har villet gå oppi 2. etasje på rommet sitt og loftstua, men nå skjønner jeg jo grunnen.

For at vi skal slippe dette, måtte jeg bare fortelle henne at påskeharen faktisk ikke finnes. Jeg så på hele henne at hun ble kjempelettet - og nå går alt så mye bedre :-)




















Ellers glemte jeg å legge klippfisken i vann går. I morgen er det nemlig duket for bacalao på hytta og jeg skal lage den helt ferdig før vi drar oppover slik at det bare er å varme den når vi kommer opp. Fisken skal ligge i vann i 1 - 1 1/2 døgn!!! Jeg får bytte vann en ekstra gang og koke det opp i morgen tidlig før vi drar på ettermiddagen.

Oppskriften kommer på bloggen litt senere.

mandag 25. mars 2013

Hjemmedag i dag






Som jeg skrev i forrige innlegg så hadde vi en fin skitur i går.

I dag har barna og jeg vært hjemme og egentlig ikke gjort så mye. (Men det er vel det ferie er til for)
Jeg pynter ikke mye til påske, men har da noe gult og kult rundt omkring.

Begge barna har hatt besøk av venner i dag - bra det er noen som er hjemme så de har noe å finne på.

Selv om det er en stund til, så begynner nedtellingen til en ukes ferie som vi skal ha i mai. Da skal vi nemlig til Frankrike, nærmere bestemt Sète. Ta gjerne en titt på hjemmesiden for å se på leiligheten vi skal til. Ta kontakt med meg dersom du kan være interessert i å leie.
Jeg kan skrive under på at det er en herlig liten by i sør-Frankrike.

Fin start på påskeferien



Dagens temperatur i Elverum er ganske fin, noen minusgrader da vi våknet,
 men er på pluss-siden og litt sol nå midt på dagen.


 

 


Påskeferien har startet helt fantastisk. I går var vi på Flishøgda sammen med familien Juell og gikk på langrenn. Sola skinte fra nesten skyfri himmel, og sekken var pakket med masse godsaker. Vi fikk gått en grei tur, samtidig som vi koste oss rundt bålet med hamburger, pølser og vafler stekt på bål.

I dag, mandag, jobber min bedre halvdel, men han tar påskeferie fra onsdag ettermiddag. Da går turen til Ringebu, med forhåpentligvis noen fine dager på fjellet.

I ettermiddag kommer svigerfar og Unni på middag, og vi skal lage en deilig lakse-rett. Dagens dessert er sorbet fra Kulinaris på Kolbotn.
Jeg fant ut at de selger denne isen/sorbeten på Meny Elverum. Den må bare prøves, for det er verdens beste ferdiglaget dessert.

fredag 22. mars 2013

Påskeferie!



Endelig er påskeferien her. På jobb i dag har vi hatt påskelunsj med elevene og jeg fikk en gave fra en elev som betyr mye i det travle hverdagen som lærer.

Les hva som står på kortet - det er ikke mange som kan vurdere jobben vi gjør, for vi er stort sett alene som voksne. Når du får et slikt kort fra en 1. klassing så varmer det hjertet.

God helg og god påske til dere som leser bloggen min.

Jeg setter veldig stor pris på tilbakemelding og kommentar.

PS! Fortsatt kaldt i Elverum; 8-10 minusgrader. Snøen smelter sakte.

GULLFEST I ELVERUM

 På onsdag var det duket for årets håndballkamp; Kampen om seriegullet! Elverum hadde flere fordeler: Kamp på hjemmebane og de kunne tape med fem mål og enda bli seriemestere. Men de skulle ikke møte hvem som helst; nemlig Haslum.

Som dere ser av bildene så er det jo ikke noe tvil om at det ble seier til Elverum. De hadde full kontroll gjennom hele kampen og 2500 tilskuere kunne se at Elverum tok hjem seieren.

Barna var storfornøyd hvor de fikk tatt bilde av
seg og noen av stjernene på Elverum.
 

tirsdag 19. mars 2013

Snart påske og jeg prøver å blogge litt igjen



Det hadde vært veldig moro hvis mange hadde begynt å følge bloggen min. Jeg skjønner jo hvorfor det ikke er så mange - den ene grunnen er jo at jeg ikke blogger så veldig mye! Jeg gir meg selv nok en sjanse så ser vi hvor det ender.

Jeg har opprettet en ny blogg, akkurat nå blogger jeg begge steder..... Jeg syns nemlig denne bloggen har vært så ustbail. I går da jeg skulle gå inn her for å blogge, så fungerte det ikke.

Det er snart påske og jeg deler noen påskebilder fra inne på stua.



Dette "treet" har jeg oppe nesten hele året. Pynter det med hjerter til jul og med påske-egg til påske.

De to store påske-eggene har jeg kjøpt på en butikk her i Elverum som heter "Ett Bringebær" . Denne butikken er dessverre nedlagt nå nylig - veldig synd at slike nisje-butikker ikke klarer å holde "koken" på et sånt lite sted.

Ha en strålende kveld alle sammen.