Dette er jo ikke en matblogg, men må likevel legge inn et bilde av dagens middag. Tom kha gai, som er en Thailandsk kokosmelksuppe. Vi har selvfølgelig tatt med oss inspirarsjonen hjem, etter at vi var i Thailand for 1 1/2 år siden ( http://reisebloggfrathailand.blogspot.com/). Legger også ut oppskriften som jeg har hentet fra NRK sine sider. Vi har etterhvert tilpasset den litt i forhold til hvor sterk vi vil ha den. Mange av ingrediensene er også tatt på "slump", så hvis du vil prøve å lage den, må du bare prøve deg litt frem.
Tom kha gai (Thailandsk kokosmelksuppe)
2bx kokosmelk
Kyllingfilet (skjæres i terninger
1 løk i båter
2 stilker limegress (Jeg pleier å kjøpe limegress på glass, fås kjøpt på for eksempel CC)
Fersk ingefær som rives ( må bare prøve deg frem på hvor mye)
3 blader kafir-lime (fåes på for eksempel CC)
2 fedd presset/hakket hvitløk
250 gr sopp, skjæres i skiver
Fiskesaus (kanskje 2-4 ss, men vet ikke helt) Den gjør suppa stort sett bare saltere
2 lime (bare limesaften skal presses ut)
2 chili (med eller uten frø)
1-2 tomater (skjæres i terninger)
5 dl vann
¼ ts sukker
Koriander - må være fersk (garnityr)
1 vårløk (garnityr)
Stek hvitløk, ingefær, løk, tomat, limegress og kafir-lime i olje til de er litt gylne. Ha i kokosmelk, vann og sukker. Kok i ca 20 min. Tilsett sopp, limesaft, fiskesaus, kyllingbiter og chili, kok i ytterligere 20 min.
Vårløk og koriander brukes som garnityr.
Lykke til!
Grete
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar